Brand boven café in Goes

In Goes heeft een grote uitslaande brand gistermiddag veel schade veroorzaakt aan de bovenverdieping van café La Strada aan de Sint-Jacobstraat in de binnenstad. Er raakte niemand bij de brand gewond, maar de bovenverdieping en waarschijnlijk ook het onderliggende café, moeten als verloren worden beschouwd.

Gistermiddag kwam even na 15.00 uur de eerste melding van de brand, waarop de brandweer direct met groot materieel uitrukte. Omstanders verbaasden zich erover dat het behoorlijk lang duurde tot de brandweer overging tot blussen. Jeroen Brussé, officier van dienst, laat weten dat zij even wachtten met blussen omdat het om een complexe situatie ging: "Je kunt dan beter eerst een goede aanvalstactiek bepalen."

De vlammen sloegen uit de kap van de bovenverdieping en boven de binnenstad van Goes vormde zich een grote zwarte rookwolk Uiteindelijk wist de brandweer de brand in een uurtje, rond 16.00 uur, onder controle te krijgen.

De bovenverdieping van het café werd bewoond door drie huurders, waarvan er één op het moment van de brand thuis was. Deze huurder wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen. Het is nog niet bekend waardoor de brand veroorzaakt is.

Een filmpje van de brand is hier te vinden en foto's van de brand zijn hier te vinden.

Met dank aan BobdG, EvilMonkey en mjjdw voor de submit.