13 auto's uitgebrand in Goes

In Goes heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed bij een autogarage aan de Anthony Fokkerstraat. Bij de brand gingen elf personenauto's en twee bestelbussen in vlammen op. De brand is waarschijnlijk ontstaan in één van de auto's op het terrein.

De eerste melding kwam rond middernacht bij de brandweer binnen. Omdat er vermoed werd dat de brand was overgeslagen naar een nabijgelegen BP-tankstation, rukte de brandweer direct met groot materieel uit. Bij het nabijgelegen BP-tankstation bleek een ondergrondse LPG-tank aanwezig te zijn, wat de brandbestrijding enigszins bemoeilijkte. Bovengrondse leidingen van deze tank raakten bij de brand beschadigd, waardoor LPG vrij kwam.

De voorraadtank LPG leverde geen gevaar op voor de omgeving, aangezien deze voor dergelijke situaties beveiligd is. Na anderhalf uur was alle LPG gecontroleerd uit de leidingen ontsnapt. Tot die tijd is de brandweer ter plaatse gebleven en stond stand-by om te blussen. 

Over de exacte oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brand is vermoedelijk verspreid door een auto die door de brand is gaan rijden en het vuur naar twee iets verderop geparkeerde auto's overbracht. Een strooiwagen is ingezet om gladheid op de Anthony Fokkerstraat te voorkomen, aangezien de bluswerkzaamheden bij een temperatuur van ongeveer vier graden onder nul plaatsvonden.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.