Van Hanegem op ramkoers

Willem van Hanegem en FC Utrecht lijken alsnog op een vervroegd afscheid af te stevenen. Vandaag reageert Utrecht-voorzitter Frans van Seumeren in de Telegraaf woedend over de uitlatingen van zijn trainer in verschillende media.

'Dit is onacceptabel. In het bedrijfsleven is dit een open sollicitatie om ontslag te krijgen. Voetbal is emotie in het kwadraat, maar ik vind dat je je daar niet altijd achter kunt verschuilen. Afspraken zijn afspraken', die doelt op de column die Van Hanegem maandag schreef in het AD. Hierin stelde de oefenmeester dat hij als kop-van-jut is gebruikt in de affaire rond het ontslag van zijn vier assistenten.

Ook in de lokale media haalde 'de kromme' nog eens uit naar Van Seumeren. Van Hanegem spuwt zijn gal over de bemoeienis van 'voetballeek' Van Seumeren met voetbaltechnische zaken, waarbij Van Hanegem de directeur 'die duikboot' noemde. Van Seumeren, die in zijn zakelijke carrière naam maakte met het bergen van de kernonderzeeër Koersk, is gegriefd door die benaming. 'Van Hanegem schoffeert supporters, commissarissen en directie en dat is onacceptabel. Het taalgebruik van Van Hanegem is ongepast. Als een speler iets dergelijks zegt, wordt er tegen opgetreden. Dat geldt wat mij betreft ook voor een trainer. Het is logisch dat we gaan nadenken of deze trainer nog wel is te handhaven,' zo stelt de voorzitter in De Telegraaf.


Van Hanegem op ramkoers  (foto: DAG)
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.