Tweede babylijkje gevonden in Enschede

In Enschede heeft de politie opnieuw een babylijkje gevonden. Dat gebeurde op aanwijzingen van de vrouw die 8 december werd aangehouden op verdenking van het om het leven brengen van een baby die enkele dagen daarvoor dood was gevonden.

Het tweede lichaampje zat verborgen in een tas en werd gisterenavond gevonden, zo maakte de politie vandaag bekend.

De tas met het lichaampje is voor nader onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het is nog onduidelijk hoe oud de baby is, of het een jongetje of een meisje is en op welke wijze het kindje om het leven is gekomen.

Op 1 december vonden passanten bij een garagebox het eerste babylijkje. Op 8 december werd in verband hiermee een jonge vrouw aangehouden. Op haar aanwijzingen is nu ook een tweede overleden baby gevonden. DNA-onderzoek moet formeel nog uitwijzen of de vrouw de moeder is van de twee baby's.

De politie wil niet vertellen waar de tweede baby is gevonden. De vrouw is psychische en medische hulp aangeboden. Zij wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris in Almelo. De politie heeft dertig mensen op het onderzoek gezet.

 

Met dank aan De__Twentenaar, Vjenne_kloet en Floor-Sofie voor de submit