Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 14

Dit weekend werd de veertiende speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ won zijn wedstrijd tegen Heracles Almelo en blijft koploper. Ook naaste achtervolger Ajax won zijn eigen wedstrijd. De Amsterdammers staan tweede op drie punten achterstand. FC Twente bezet na dit weekend de derde plaats.

PSV werd tegen FC Groningen in de eerste helft weggespeeld. Bij rust stond Groningen met 0-2 voor door doelpunten van Berg en Lovre. Daarnaast misten de Groningers nog een aantal kansen. In de tweede helft onderging PSV een metamorfose. Met Bakkal en Amrabat als invallers liep het ineens een stuk beter. Binnen zeven minuten scoorden de Eindhovenaren drie keer. Nadat Lazovic de 4-2 scoorde was de wedstrijd beslist.

Ajax had tegen hekkensluiter FC Volendam een moeizame middag. In de eerste helft speelde de ploeg van Marco van Basten matig en na 41 minuten kwam Volendam zelfs op voorsprong. Sheotahul was de doelpuntenmaker. Een minuut later was het alweer gelijk toen Suárez de 1-1 scoorde. In de tweede helft kwam Ajax op voorsprong toen Vertonghen scoorde uit een kopbal. Kort daarvoor miste Tuyp namens Volendam nog enorme kans. Daarna moest Volendam komen maar het werd niet gevaarlijk. Achterin gaf het ruimte weg, maar daar deed Ajax niks mee.

Feyenoord leed in eigen huis een pijnlijke nederlaag tegen De Graafschap. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong toen Feyenoord in de middencirkel de bal verspeelde en Oost alleen op doelman Timmer afliep. De spits bleef kalm en scoorde. Daarna kregen de Rotterdammers een overwicht, maar kansen waren er in de rest van de eerste helft niet. In de tweede helft kreeg het die wel, maar Fer en Bahia misten. Aan de andere kans was het plotseling wel raak, Den Ouden scoorde de 0-2. Den Ouden scoorde ook de 0-3 toen hij Timmer met een stiftje verschalkte. De wedstrijd was gespeeld en de 1-3 van Hofland was alleen nog van belang voor de statistieken.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Roda JC klopte Vitesse met 3-0 en FC Twente boekte een ruime zege op Sparta Rotterdam, 6-2. AZ behield de koppositie door een 2-0 overwinning op Heracles Almelo. NAC Breda ging thuis onderuit tegen ADO Den Haag, 0-4. NEC verloor met 1-2 van FC Utrecht en sc Heerenveen won de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-2.