Onderzoek naar website marokko.nl

Minister voor Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) is een onderzoek begonnen naar de site marokko.nl. Dat maakte hij vandaag bekend tijdens de behandeling van zijn begroting. Op de website, die subsidie krijgt, zouden opruiende teksten staan.

PVV'er Sietse Fritsma kaartte de kwestie dinsdag aan. Op de site zouden kwetsende teksten worden geplaatst. Reden voor Fritsma de minister te vragen de subsidiekraan voor deze 'haatsite' dicht te draaien. De PVV stelde in januari al vragen over marokko.nl. De dood van twee militairen in Uruzgan zou hebben geleid tot kwetsende reacties op de site.

Van der Laan antwoordde dat hij was geschrokken van wat hij heeft aangetroffen op de site, al is meer onderzoek nodig. Hij wil de beheerders van marokko.nl in de gelegenheid stellen een reactie te geven. Het onderzoek is naar verwachting binnen enkele weken klaar. "Maar ik wil van overheidswege geen bijdrage leveren aan een site waar dergelijke opruiende teksten op staan", aldus de bewindsman.