13-jarige held vloert inbreker

Redmond Lee, een Brits jochie van amper 13 jaar heeft zijn zusje gered uit de klauwen van een inbreker. Dit gebeuren speelde zich af in het luxueuze Southern Palms hotel in Barbados.

De gemaskerde inbreker bedreigde het 11-jarige zusje Millina met een machete van maar liefst 60 centimeter lang. Haar heldhaftige broertje greep zonder aarzelen in en zette de inbreker een armklem, om hem vervolgens zijn wapen te ontfutselen. Benita, de 45-jarige moeder die het hele tafereel volgde gooide hete koffie in het gezicht van de boef. Hierop probeerde hij snel het hazenpad te kiezen, maar de vader van Redmond maakte korte metten met de inbreker.

De tiener is sinds deze gebeurtenis een nationale held in de Britse pers. Hij volgt al vijf jaar kung-fu les naar het voorbeeld van zijn 44-jarige vader Dane. "De adrenaline maakte zich meester van mij." aldus de held. Zijn vader is trots op zijn zoon. "Het was een staaltje van opmerkelijk vechttalent en moed." verklaart hij. Het gezin woonachtig te Maidstone gaf mee dat de beveiliging in het hotel te wensen over liet.