Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (27/11)

Vanavond werd er gespeeld in de UEFA Cup-competitie. Drie Nederlandse clubs kwamen in actie. NEC nam het in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur, terwijl Ajax en Feyenoord op bezoek gingen bij respectievelijk HSV en Deportivo la Coruña. Hieronder vind je een verslag van deze drie wedstrijden.

NEC - Tottenham Hotspur

De Spurs begonnen goed aan het duel. NEC werd met goed positiespel onder druk gezet en al snel was het 0-1. Campbell schoot nog tegen de lat, maar uit de rebound scoorde O'Hara met zijn hoofd de 0-1. NEC kreeg een stuk minder kansen, al moest Gomes wel ingrijpen bij een schot van El Kabir. Na een half uur spelen zochten de Nijmegenaren meer de aanval op maar afstandsschoten van Van Beukering en El Akchaoui gingen naast. Aan de andere kant redde Babos na een schot van O'Hara.

In de tweede helft was NEC niet creatief genoeg om de tegenstander aan het wankelen te krijgen. De Spurs namen wat gas terug, maar bleven voor het meeste gevaar zorgen. Babos hield zijn doel schoon met reddingen op een kopbal van Bent en een schot van wederom O'Hara.

Ondanks dat Mario Been in de slotfase twee extra aanvallers het veld inbracht, bleven echte grote kansen uit. De eindstand was dan ook 0-1.

Karakteristieken
NEC - Tottenham Hotspur 0-1
14’ O'Hara 0-1

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Muñiz Fernández (Spa)
Gele kaart: Davids (NEC)

Opstellingen

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum (Bouaouzan/65), Radomski (Kivuvu/46), Schöne, Davids, v.Beukering, El Kabir

Tottenham Hotspur: Gomes, Gunter, Dawson, Woodgate, Bale, Bentley, Zokora, Huddlestone, O'Hara, Campbell, D.Bent (Lennon/71)

Deportivo la Coruña - Feyenoord

Feyenoord is uitgeschakeld in de UEFA Cup. Het ging vandaag in Spanje tegen Deportivo La Coruña pijnlijk onderuit, het werd 3-0.

Deportivo was vanaf het begin oppermachtig. Grote kansen werden er ondanks het grote overwicht echter niet gecreëerd. Na een half uur was het door slecht verdedigen van Feyenoord dat de thuisclub op voorsprong kwam. Wijnaldum redde op de lijn nog een inzet van Mista, maar de bal kwam opnieuw in het strafschopgebied waarna zwak ingrijpen van Bahia leidde tot een doelpunt van Lopo. Feyenoord kwam er in de gehele eerste helft niet aan te pas en werd geen moment gevaarlijk.

Na rust begon Feyenoord een stuk feller kreeg het zowaar zijn eerste kans, maar het schot van Bruins werd gestopt door doelman Aranzubia. Twee minuten later was de Europese droom prompt voorbij. Eerst schoof Hofland ongelukkig een bal na een mislukte aanval in het eigen doel, direct daarna verspeelden de Rotterdammers bij de aftrap meteen de bal en scoorde Guardado de 3-0.

De Spanjaarden namen daarna gas terug en Feyenoord kreeg nog een kans op een eretreffer. Invaller Slory bediende Makaay, maar diens inzet werd gekeerd door Aranzubia.

Gele kaart: Guardado, Tomás (Deportivo)

Deportivo de La Coruña: Aranzubia, Pablo, Lopo, Colotto, Filipe, Cristian, Sergio, Rodríguez (Tomás/61), Guardado (Lafita/ 52),Valerón, Mista (Bravo/69)

Feyenoord: Timmer, Tiendalli (Lucius/ 46), Bahia, Hofland, De Cler, Wijnaldum (Slory/63), El Ahmadi (Leerdam/55), v.Bronckhorst, Fer, Bruins, Makaay

Hamburger SV - Ajax

De wedstrijd was grotendeels een heen en weer tikken van de bal in beide ploegen. Ajax begon met veel vuur en gunde HSV nauwelijks ruimte maar de Amsterdammers konden niet echt gevaarlijk worden. Een kleine kans voor Luis Suárez schudde de Duitse ploeg wakker en Ajax werd tegengehouden. Ivica Olic was opvallend bezig maar zijn actie werd door keeper Kenneth Vermeer gestopt. Toch wist Ajax onder de greep van HSV uit te ontkomen, echter tot echte kansen leidde dat in eerste instantie niet. De pogingen van Urby Emanuelson (over) en Suárez waren niet voldoende voor een doelpunt.

De tweede helft werd met dezelfde spelers aangevangen en opnieuw kwam Ajax fel uit de startblokken maar het was de thuisclub die het initiatief nam. De trap van José Paolo Guerrero belandde op de lat. De ploegen bleven aanvallend spelen waardoor het een onderhoudende wedstrijd werd. Al waren er niet veel kansen.

Het doelpunt van Leonardo Santiago in de 77e minuut leek wel een biljartbal: de speler ging alleen op de goalie af en haalde uit maar raakte de linkerpaal. Daarna kaatste de bal precies naar de rechterpaal en Leonardo kon de bal nog net binnenhouden in de rebound. Hij frommelde de bal langs de teruggesnelde keeper: 0-1.

Het slot werd gedomineerd door de club uit Hamburg, al kregen de Amsterdammers nog wel twee prachtige kansen voor Leonarodo en Emanuelson. Ze werden alleen niet benut.

Hamburger SV - Ajax 0-1
77’ Leonardo 0-1

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Tagliavento (Ita)
Stadion: Nordbank Arena, Hamburg (Dui)
Gele kaart: (Hamburger SV), Enoh, Lindgren (Ajax)

Hamburger SV: Rost, Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Aogo, Jarolim, Alex Silva, Olic, Thiago Neves (Torun/84), Trochowski (Pitroipa/68), Guerrero (Petric/75)

Ajax: Vermeer, v.d. Wiel, Oleguer, Vertonghen, Vermaelen, Enoh (Gabri/61), Sulejmani (Leonardo/61), Lindgren, Bakircioglu (Sno/73), Suárez, Emanuelson

Alle uitslagen van vanavond, inclusief de stand en het programma:

Groep A

FC Schalke 04 (GER) - Manchester City FC (ENG) 0-2
33' Benjani Mwaruwari 0-1
67' Stephen Ireland 0-2

Paris Saint-Germain FC (FRA) - Real Racing Club de Santander (ESP) 2-2
5' Mateja Ke¸man 1-0
32' Péguy Luyindula 2-0
39' Sammy Traoré (e.d.) 2-1
56' Gonzalo Colsa 2-2

Programma 3 december:

Manchester City FC (ENG) - Paris Saint-Germain FC (FRA)
FC Twente (NED) - FC Schalke 04 (GER)

Groep B

Galatasaray SK (TUR) - FC Metalist Kharkiv (UKR) 0-1
81' Edmar 0-1

Olympiacos CFP (GRE) - SL Benfica (POR) 5-1
1' Luciano Galletti 1-0
18' Christos Patsatzoglou 2-0
24' Diogo 3-0
33' David Luiz 3-1
44' Fernando Belluschi 4-1
53' Diogo 5-1

1Galatasaray SK320163-1
2FC Metalist Kharkiv211041-0
3Olympiacos CFP210135-2
4Hertha BSC Berlin202021-1
5SL Benfica301212-8

Hertha BSC Berlin (GER) - Galatasaray SK (TUR)
FC Metalist Kharkiv (UKR) - Olympiacos CFP (GRE)

Groep C

FK Partizan (SRB) - Royal Standard de Liège (BEL) 0-1
36' Igor de Camargo 0-1

UC Sampdoria (ITA) - VfB Stuttgart (GER) 1-1
5' Ciprian Marica 0-1
39' Paolo Sammarco 1-1

1Royal Standard de Liège220062-0
2UC Sampdoria211043-2
3VfB Stuttgart311143-3
4Sevilla FC210132-1
5FK Partizan300301-5

Royal Standard de Liège (BEL) - UC Sampdoria (ITA)
Sevilla FC (ESP) - FK Partizan (SRB)

Groep D

NEC Nijmegen (NED) - Tottenham Hotspur FC (ENG) 0-1
14' Jamie O'Hara 0-1

NK Dinamo Zagreb (CRO) - FC Spartak Moskva (RUS) 0-1
75' Ivan Saenko 0-1

1Tottenham Hotspur FC320165-2
2Udinese Calcio220064-1
3FC Spartak Moskva210132-2
4NK Dinamo Zagreb310233-7
5NEC Nijmegen200202-4

Udinese Calcio (ITA) - NK Dinamo Zagreb (CRO)
FC Spartak Moskva (RUS) - NEC Nijmegen (NED)

Groep E[/b

[b]Portsmouth FC (ENG) - AC Milan (ITA) 2-2
62' Younes Kaboul 1-0
73' Nwankwo Kanu 2-0
84' Ronaldinho 2-1
90+2' Filippo Inzaghi 2-2

Sporting Clube de Braga (POR) - VfL Wolfsburg (GER) 2-3
6' Andrea Barzagli (e.d.) 1-0
24' Edin D¸eko 1-1
50' Albert Meyong Zé 2-1
83' Zvjezdan Misimović (Pen) 2-2
90+4' Zvjezdan Misimović 2-3

1AC Milan321076-3
2VfL Wolfsburg220068-3
3Sporting Clube de Braga310235-4
4Portsmouth FC201112-5
5SC Heerenveen200202-8

Programma 4 december:

VfL Wolfsburg (GER) - Portsmouth FC (ENG)
SC Heerenveen (NED) - Sporting Clube de Braga (POR)

Groep F

MŠK ´ilina (SVK) - SK Slavia Praha (CZE) 0-0

Hamburger SV (GER) - AFC Ajax (NED) 0-1
77' Leonardo 0-1

1Aston Villa FC220063-1
2AFC Ajax320163-2
3Hamburger SV210132-2
4SK Slavia Praha201110-1
5MŠK ´ilina301211-3

Aston Villa FC (ENG) - MŠK ´ilina (SVK)
SK Slavia Praha (CZE) - Hamburger SV (GER)

Groep G

Club Brugge KV (BEL) - AS Saint-Étienne (FRA) 1-1
44' David Gigliotti 0-1
49' Ronald Vargas 1-1

Rosenborg BK (NOR) - Valencia CF (ESP) 0-4
21' Juan Manuel Mata 0-1
76' Pablo Hernández 0-2
87' Rubén Baraja 0-3
90' Joaquín Sánchez 0-4

1AS Saint-Étienne321077-2
2Valencia CF211045-1
3Club Brugge KV202021-1
4FC København201112-4
5Rosenborg BK301210-7

Valencia CF (ESP) - Club Brugge KV (BEL)
FC København (DEN) - Rosenborg BK (NOR)

Groep H

PFC CSKA Moskva (RUS) - KKS Lech Poznań (POL) 2-1
31' Alan Dzagoev 1-0
45+1' Yuri Zhirkov 2-0
66' Semir Štilić 2-1

RC Deportivo de La Coruña (ESP) - Feyenoord Rotterdam (NED) 3-0
29' Alberto Lopo 1-0
50' Kevin Hofland (e.d.) 2-0
51' Andrés Guardado 3-0