Britse overheid verliest PC per week

Britse ministers hebben toegegeven dat er in de voorgaande maanden ongeveer één overheidscomputer per week verloren ging. Cijfers die door de conservatieve partij werden getoond lieten zien dat er afgelopen jaar 53 computers, 36 BlackBerries, dertig mobiele telefoons en vier USB-sticks verloren gingen.

Gordon Shapps, lid van het parlement, had in een brief om opheldering gevraagd aan ministers over het verlies van data en apparatuur in hun departement. Dit deed hij vanwege de cd-roms die vorig jaar verloren gingen waarop namen, adressen, geboortedata, bankgegevens en details over kinderbijslag van 25 miljoen mensen stonden. Hierdoor werd duidelijk dat bijvoorbeeld het ministerie van Gezondheid het grootste aantal computers had verloren, veertien, gevolgd door het ministerie van Kinderen, Scholen en Families, dat dertien computers had verloren. De overige ministeries hadden ook allen meerdere computers verloren.

We moeten onmiddellijk de datapolicy van de overheid herzien, zeker met de grote projecten die nog in de pijpleiding zitten”, aldus Shapps. “Dit laat zien dat ministers niet capabel zijn om met dergelijke gegevens te werken.