Voetbal: Uitslag Nederland - Zweden

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Zweden met 3-1 gewonnen. In een halflege Amsterdam ArenA wisten Robin van Persie (2x) en Dirk Kuijt voor Oranje te scoren. De tegentreffer kwam op naam van Kim Källström.

Het eerste half uur van de wedstrijd kenmerkte zich door een laag baltempo, echter was Nederland wel de bovenliggende partij. De kansen waren dan ook voor Oranje. Kuijt schoot net over, Van Persie schoot recht in de handen van de Zweedse keeper Isaksson en Mark van Bommel zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Daarna zette Nederland aan en via een korte corner gaf Wesley Sneijder de bal voor waarbij Van Persie in de 32e minuut eenvoudig binnen kon koppen zonder gehinderd te worden door de Zweedse verdediging. Verder gebeurde er tot de rust weinig.

In de tweede helft mocht FC Utrecht-doelman Michel Vorm zijn debuut maken in het Nederlands elftal als vervanger van Henk Timmer. Met ook het inbrengen van Rafael van der Vaart oogde het Nederlands elftal fris en werd meteen gevaarlijk. Met een aanval via Sneijder en Van der Vaart tekende Van Persie in de 48e minuut de 2-0 aan.

Zweden deed direct daarna wat terug via een afstandschot van Källström. Daarna speelde Oranje goed, maar was de precisie was niet altijd aanwezig. Dit duurde tot het eind van de wedstrijd toen Tim de Cler op links goed doorkwam en een voorzet gaf op Kuijt die de bal koppend goed binnen wist te werken.