BBC-presentator geeft agent 'de vinger'

Jeremy Clarkson, de Top Gear-presentator, heeft het weer voor elkaar gekregen om een rel te veroorzaken. Tijdens een gesprek met een politieagent stak hij tot twee keer toe zijn middelvinger op. De agent lijkt dit echter niet op te merken.

Clarkson racet samen met zijn medepresentatoren James May en Richard Hammond door Amerika voor een aflevering van hun autoprogramma. Tijdens deze race worden ze aangehouden door een agent, waarbij het drietal de politieman uitlegt dat zij bezig zijn met 'serieuze opnames'. Tijdens dit gesprek steekt Clarkson echter twee keer zijn middelvinger op.

De Britten zijn echter niet blij met de actie van Clarkson. Zijn gebaar heeft tot honderden boze reacties op BBC geleid.

Clarkson kwam al vaker in opspraak wegens uitlatingen en acties die er bij de Britse kijker niet in gingen. Zo blies hij een maand geleden een dubbeldekkerbus op en maakt hij twee weken terug in zijn programma een grap over prostituees. Een Brits parlementslid was hier zo boos over dat hij onmiddellijk ontslag van Clarkson als presentator eiste. De zender verdedigde Clarkson echter door te benadrukken dat het de stijl van Clarkson is om provocerende opmerkingen te maken.

Een stilstaand beeld van de opnamen waar Clarkson zijn middelvinger opsteekt is hier te vinden.