Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 10

Dit weekend werd de tiende speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ, Ajax en NAC Breda delen met 22 punten met zijn drieën de koppositie. AZ mag zich dankzij het beste doelsaldo de koploper noemen. Alle drie de ploegen wonnen dit weekend hun wedstrijd. FC Groningen bezet de vierde plek op slechts twee punten van de drie koplopers.

PSV blijft bezig met een moeizaam seizoen. Dat bleek ook in de wedstrijd tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen begon sterk en kwam al snel op voorsprong. Wisgerhof scoorde uit een doorgekopte corner. NEC bleef een stuk feller dan PSV en kreeg verschillende kansen op de 2-0, maar El Akcaoui en Bouaouzan misten grote kansen. Ook in de tweede helft waren de kansen voor NEC. Jansen, Schöne en Saïdi slaagden er echter niet in de voorsprong uit te breiden. Pas in de slotfase kreeg PSV zijn eerste kans, maar Lazovic schoot hoog over.

Feyenoord lijkt na één van de slechtste seizoenstarts uit de clubhistorie langzaam weer de weg naar boven te vinden. Tegen FC Utrecht nam de thuisploeg vanaf de aftrap het initiatief en kwam het snel op 1-0. Van Bronckhorst scoorde uit een vrije trap. Dankzij een uitblinkende Biseswar stond Feyenoord na een half uur met 3-0 voor. Hij scoorde tweemaal. Nog voor rust kwam Utrecht terug tot 3-1 via Schut en bleek dat Feyenoord het lek nog niet boven heeft. Doelman Timmer bracht de spanning terug door de bal tegen Utrechter Nasu aan te trappen en zo zichzelf te passeren. Feyenoord wankelde, maar bleef overeind. In de slotfase bepaalden Al Ahmadi en Makaay de eindstand op 5-2.

AZ had op papier een lastige tegenstander met FC Twente. Aanvankelijk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en Twente kreeg een goede kans via N'Kufo, hij kopte echter naast. AZ was de ploeg die op voorsprong kwam toen Ari scoorde. EL Hamdaoui scoorde even later de 2-0. In de tweede helft kreeg AZ kansen via Mendes da Silva en Ari kansen om het duel te beslissen, maar zij verzuimden dat. Een kwartier later deed Ari dat wel met een simpel hoofdknikje.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. NAC Breda won met 0-2 van De Graafschap. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse eindigde in 0-0, Willem II won met 2-1 van Roda JC. Ajax was met 5-2 te sterk voor Sparta Rotterdam en FC Groningen won met 5-0 van FC Volendam. Sc Heerenveen won tenslotte met 0-1 van ADO Den Haag