Smeulende sigaret oorzaak Duitse busramp

De busramp die gisteravond op de A2 bij Hannover plaatsvond, is veroorzaakt door een smeulende sigaret. Een woordvoerder van de politie maakte dat vandaag bekend. Het ongeval eiste 22 levens.

De touringcar was met 32 oudere passagiers op weg naar Berlijn, toen rond 20.45 uur brand ontstond in de toiletruimte. Deze brand is waarschijnlijk ontstaan nadat een van de passagiers in die ruimte had zitten roken en een smeulende sigaret had achtergelaten. Tijdens de rit kwam er rook uit de ruimte en een van de passagiers maakte de deur open, waarop direct de vlammen uit het toilet sloegen. De brand wist zich razendsnel uit te breiden.

Een aantal van de passagiers heeft het voertuig niet op tijd kunnen verlaten. Een woordvoerder heeft laten weten dat sommige slachtoffers zo erg verbrand waren, dat hun lichamen onherkenbaar zijn. Er raakten twaalf mensen gewond bij de ramp, drie van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De chauffeur van de bus heeft de brandende bus aan de kant van de weg weten te zetten. Een zegsman laat weten dat de ouderen op de terugweg waren van een gratis reisje naar een varkensboerderij in Dortmund. Hier hadden zij 'Bourgondisch gegeten en gedronken'.