Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 9

Dit weekend werd de negende speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ blijft na dit weekeinde koploper op doelsaldo. NAC Breda en Ajax hebben evenveel punten als de ploeg uit Alkmaar en bezetten de tweede en derde plaats. FC Volendam boekte zijn eerste zege van het seizoen.

De wedstrijd tussen FC Twente en Ajax beloofde vooraf veel, maar was in de eerste helft niet om aan te zien. Beide ploegen wilden geen enkel risico nemen wat resulteerde in eindeloos balletjes breed leggen en achteruit spelen. Na een half uur werd het spel wat beter en de eerste kans van Ajax was gelijk raak. De Jong scoorde na een voorzet van Martina. In de tweede helft ging Twente op zoek naar de gelijkmaker, maar N'Kufo slaagde er niet in de kansjes te benutten. Huysegems schoot nog op de lat, waarna Lindgren de eindstand bepaalde op een geflatteerde 0-2.

De ontmoeting tussen NAC Breda en FC Groningen betekende een wedstrijd tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. De ploeg uit Groningen begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook de kansen om op voorsprong te komen. Het schot van Lovre werd echter gekeerd en Powel schoot over. In het vervolg nam NAC het initiatief over en was het gedaan met de kansen voor de Noorderlingen. Namens NAC miste Penders, Cairo en Zwaanwijk nog kansen, maar toen Penders een gemiste kopbal van Amoah binnengleed kwam het alsnog op 1-0. Mtiliga kreeg nog rood nadat hij Berg een beuk gaf.

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en AZ was tot het eind boeiend. De Friezen kwamen na twaalf minuten op een 1-0 voorsprong na een doelpunt van debutant Wojciechowkski. Daarna moest AZ het initiatief nemen, maar omdat de ze slordig speelden werd het in de eerste helft niet gevaarlijk. In de tweede helft veranderde dit liet het mooie combinaties zien. Dankzij El Hamdaoui en Holman boog het de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Heerenveen kwam langzij dankzij Henrique maar AZ nam wederom een voorsprong omdat Pocognoli kon scoren na een blunder van doelman Steppe. De wedstrijd eindigde echter toch nog in een gelijkspel omdat Henrique in de blessuretijd de 3-3 inkopte.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. PSV won met 2-0 van Willem II. Feyenoord boekte zijn eerste uitzege in de competitie van het seizoen door Roda JC met 0-4 te verslaan. Vitesse was met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag en Sparta Rotterdam verloor met 0-2 van NEC. FC Utrecht won met 2-0 van Heracles Almelo en FC Volendam versloeg De Graafschap met 3-1.