Autistisch kind van school gepest

In Someren zit een 12-jarig autistisch meisje sinds afgelopen maandag thuis omdat haar school, De Brigantijn, haar veiligheid niet kan garanderen. Het meisje uit groep acht wordt sinds enkele maanden gepest door een groepje medescholieren. Hans Kievit, de vader van het meisje, heeft aangifte gedaan bij de politie en deze bevestigt het verhaal. Ook enkele bronnen rondom de speciale basisschool bevestigden vandaag dit verhaal.

Het meisje heeft last van pdd-nos, een vorm van autisme waardoor ze minder sociaal vaardig is. Het pesten vindt plaats op de school en in de privésfeer. Afgelopen weekend escaleerde de zaak toen op de auto van Kievit een dreigement aan het meisje was gekerfd. De vader deed aangifte van vernieling en later, op advies van zijn advocaat, ook van doodsbedreiging.

De basisschool deelde Kievit mede dat zijn dochter beter thuis kon blijven, omdat haar veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Een tweede gesprek tussen de school en Kievit leverde geen resultaat op.

Directeur Arie Boertje van De Brigantijn wil niets los laten over de kwestie 'in het belang van de kinderen'. Er loopt wel een onderzoek en zodra de feiten bekend zijn zullen de betrokken ouders worden aangesproken, aldus Boertje.

Vader Kievit zegt dat de school weet wie de pestende scholieren zijn en hij gaat aanstaande dinsdag hierover in gesprek met de school. De leerplichtambtenaar van de gemeente Someren is inmiddels op de hoogte gesteld van het feit dat de dochter van Kievit thuis zal blijven zolang de situatie duurt.
 
Meer informatie over PDD-NOS vind je op het FOK!forum: http://forum.fok.nl/topic/1211495. Met dank aan zyx1981 voor de submit.