Vier pijltjesgooiers (12) gearresteerd

De politie heeft gisteren in Gouda vier 12-jarige Marokkaanse relschoppertjes gearresteerd voor het dartpijlincident van vorige week. Drie van hen werden aangehouden toen de politie met het slachtoffer door de wijk reed en zij de jongens aanwees. Tijdens het verhoor wees het drietal een vierde jongen aan, die het pijltje zou hebben gegooid. De jongens wordt openlijke geweldpleging en zware mishandeling ten laste gelegd.

Vorige week werd de vrouw aanvankelijk weggestuurd op het politiebureau omdat men geen tijd had om haar aangifte op te nemen. Later werd haar verklaring thuis opgenomen. De politie zegt hun handelswijze te betreuren: "Het beeld is onstaan dat wij tegen gewonde mensen zeggen dat ze de week daarop moeten terugkomen. Dat klopt niet. Wij sturen geen mensen weg en zijn juist zeer spits op dit soort incidenten. Natuurlijk hadden we direct de aangifte moeten opnemen. Dat is spijtig genoeg niet gebeurd."

Het gaat met het slachtoffer naar omstandigheden goed. Ze is inmiddels weer begonnen met het rondbrengen van folders en huis-aan-huis bladen. "Het gaat redelijk goed. Je loopt toch nog wel wat angstig rond."

Met dank aan DJMO voor de submit.