Voetbal: Uitslag PSV - Olympique Marseille

PSV heeft de eerste overwinning in deze editie van de Champions League binnen. De ploeg uit Eindhoven versloeg op eigen veld Olympique Marseille met 2-0 via twee goals van Danny Koevermans.

PSV begon de wedstrijd tegen Marseille voortvarend, want het moest winnen om nog een kans te houden in de Champions League na twee verloren wedstrijden. Olympique was de club die het eerst gevaarlijk werd via Mamadou Niang, maar hij kon gestuit worden. De eerste echte mogelijkheid was voor PSV. Otman Bakkal wist de bal na een ingooi goed voor het doel te krijgen, maar Stijn Wuytens was net te laat om de bal goed te kunnen raken en schoot hoog over. Ook daarna kreeg PSV kansjes tegen de club van Eric Gerets, maar op het beslissende moment ging het steeds mis.

De eerste hoekschop van de wedstrijd was voor Marseille en Niang kon de bal vrij op goal koppen, maar Adreas Isaksson wist redding te brengen. Na zeventien minuten loste Hatem Ben Arfa van af de rand van het strafschopgebied een schot dat de PSV-doelman met zijn voeten wist te keren. Echter bleef PSV de ploeg die het meeste in balbezit was en probeerde aan te vallen. Na 25 minuten kreeg de ploeg uit Eindhoven een grote kans na een goede pass van Bréchet. Bakkal wist de bal goed aan te nemen en kapte Lorik Cana uit, maar stuitte op keeper Steve Mandanda.

In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij het tempo hoog bleef. Een vrije trap van Taye Taiwo ging nog naast en aan de andere kant miste een schot van Danny Koevermans de precisie. De laatste tien minuten voor rust was Marseille veelvuldig in balbezit, maar verder dan een bal voorlangs kwam het niet. Beide teams waren onzorgvuldig in de passing, waardoor het niet gevaarlijk meer werd.

De tweede helft begon zoals de eerste, PSV kwam wederom sterk uit de startblokken en Bakkal wist de bal van rechts goed voor het doel te krijgen. Ibrahim Afellay kon de bal zo binnenlopen, maar wist toch naast te schieten. Direct daarna wist Edison Méndez de bal van rechts voor te zetten, maar ook Wuytens schoot van dichtbij over. De volgende kans diende zich meteen aan, want Afellay schoot via een verdediger in het zijnet.

In het vervolg bleef PSV sterker en na wederom een voorzet van Méndez kopte Koevermans op goal, maar Mandanda wist de bal nog over te tikken. Daarna was de storm van de thuisclub wat geluwd en was de wedstrijd wat meer in evenwicht. PSV bleef echter wel sterker en na zeventig minuten spelen scoorde Koevermans dan toch de 1-0 via een kopbal uit een hoekschop.

Na het doelpunt probeerde Marseille wel aan te dringen, maar PSV bleef goed overeind. Na een goede aanval wist Koevermans vijf minuten voor tijd na een voorzet van Méndez zelfs de 2-0 aan te tekenen en even later schoot Dirk Marcellis nog tegen Mandanda aan. De laatste minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig meer en kon de ploeg van Huub Stevens de overwinning eenvoudig binnenhalen.