Red het milieu: eet een kangoeroe

Als het aan professor Ross Garnaut ligt, dan is de kangoeroe slachtoffer van zijn eigen fatsoen. De tientallen miljoenen schapen en runderen op Australische boerderijen ruften en boeren er zo ongecontroleerd op los dat ze verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk deel van de broeikasgassen.

De kangoeroe laat vrijwel nooit een wind. En boeren doet hij al helemaal niet. Daarom is het fokken van kangoeroes milieuvriendelijk, aldus professor Ross Garnaut.

Garnaut behandelt in zijn rapport de gevolgen van klimaatsveranderingen in Australië. Hierin pleit hij voor het fokken van de kangoeroe voor voedsel. Dankzij de keurige natuur van de kangoeroe stoot hij vrijwel geen methaangas uit.

Bovendien bevat het vlees maar weinig vet en veel proteïnen. Garnaut wil ook dat zijn land het aantal stuks vee drastisch inperkt voor het jaar 2020. Terwijl het aantal schapen met 36 miljoen omlaag moet en er zeven miljoen minder runderen moeten komen, kan het aantal kangoeres worden opgevoerd van 34 miljoen nu tot 240 miljoen.


Red het milieu: eet een kangoeroe  (foto: DAG)