Baby Bassie is reclamestunt

Clown Bassie heeft deze keer een bijzondere grap uitgehaald. "Allememachies wat een verwarring! Geen boevenstreken dus, maar gewoon kattenkwaad. Ja, zo ben ik nou eenmaal: Je bent clown of niet", meldt clown Bassie op zijn website.

Maandag werd bekend dat de 31-jarige Sandra K. uit Heerhugowaard zwanger zou zijn van de clown. Dit blijkt uiteindelijk allemaal niet waar te zijn, maar een reclamestunt van verzekeraar Ohra. De verzekeraar wist de clown te strikken voor een nieuw reclamespotje. De vrouw bevalt in dit spotje van een kind. Wanneer de baby door zijn vader bewonderd wordt blijkt deze een clownsneus en rode haartjes te hebben. De buurman van de vrouw blijkt niemand minder dan clown Bassie te zijn.

De afgelopen twee dagen hebben de media zich massaal op de clown gestort toen via een website bekend werd dat de 31-jarige vrouw zwanger zou zijn. Dit zou gebeurd zijn tijdens een optreden van de clown. Na een dag radiostilte liet de clown via dezelfde website weten dat hij bereid was tot een vaderschapstest.

"Hallo vriendjes en vriendinnetjes, Wat een dagen waren dat zeg! Lachuuuuuuu!!!", schrijft Bassie op zijn site. "We hadden wel gehoopt dat ‘het nieuws’ opgenomen zou worden door de andere media, want dat doen ze anders ook, maar dat ze er zo massaal serieus aandacht aan zouden besteedden heeft ons overdonderd. De telefoon op ons kantoor stond roodgloeiend maar natuurlijk nam niemand op," aldus de clown als reactie op de massale media-aandacht.

Ook bij Adriaan in Spanje stond de telefoon roodgloeiend. De acrobaat vertoeft in Spanje, maar dat maakte voor de journalisten niet uit. "Ondanks de druk heeft iedereen de kaken op elkaar gehouden en hebben we de media het werk laten doen," meldt de clown.

Het optreden dat de clown aanstaande vrijdag op de kermis op het Mercatorplein in Amsterdam zou geven gaat gewoon door. "Want dat ging even de mist in."

Foto's van baby Bassie zijn hier te bewonderen.