Meisje wekelijks drie dagen blind

Een Australisch meisje lijdt aan een wel heel vreemde ziekte. Het in Melbourne woonachtige meisje is namelijk drie dagen in de week zo blind als een vink. Zelfs haar doktoren weten niet wat haar mankeert.

De 21-jarige Natalie Adler kampt al vier jaar met de vreemde ziekte. "Ik werd op een dag wakker en mijn ogen waren erg gezwollen", vertelt ze. "De dagen erna gingen ze af en toe uit zichzelf dicht. Na een paar weken werd het erger en kreeg ik mijn ogen telkens drie dagen niet meer open." Sindsdien zijn Natalies ogen de ene helft van de week geopend, de andere helft gesloten.

De knappe koppen die het meisje behandelen staan voor een raadsel. Volgens hen is Natalies geval uniek en is er geen duidelijke oorzaak voor te vinden. De dokters hebben al diverse behandelingen geprobeerd, maar telkens zonder resultaat. Zo werd het meisje al eens rondom haar ogen geïnjecteerd met botox. Hierdoor was ze slechts om de vijf dagen een dag blind. Omdat ze echter zeer moe en misselijk werd na de injecties, moesten de dokters deze succesvolle behandeling weer staken.

Nog steeds is de Australische wekelijks drie dagen blind. Wel heeft ze de afgelopen jaren goed weten te leven met haar unieke aandoening. De dagen dat ze wel kan zien staan ver van te voren al in haar agenda genoteerd. Op deze dagen probeert ze zoveel mogelijk leuke dingen met vriendinnen te plannen. Binnenkort willen de doktoren weer met een nieuwe behandeling beginnen.