Strenge beveiliging Harry Potter

De set van Harry Potter was altijd al goed beveiligd, maar nu de film bijna de laatste opnames achter de rug heeft zijn de beveiligingsregels helemaal de pan uitgerezen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de opnames van 'Harry Potter and the Half Blood Prince' en de beveiliging is immens opgeschroefd. De acteurs zijn eraan gewend, want al vanaf het eerste deel van de film hebben alle kindsterretjes een wurgcontract voor wat betreft het uitlekken van informatie aan de pers. Maar dit keer heeft de beveiliging zich ergens anders op gericht, dit keer zijn het namelijk de filmattributen die worden beschermd bij het leven.

Acteur David Thewlis, die de rol van Remus Lupin speelt in de film, vertelt: "Je maakt een scène af en voordat je ook maar een stap kan zetten staat er een beveiligingsagent voor je neus. Ze behandelen onze toverstafjes of het diamanten zijn en we moeten ze echt direct inleveren. Het filmen is nog niet eens afgelopen en er is nu al een grote strijd om de attributen. Iedereen wil ze hebben. Maar het is altijd de regisseur die het bepaalt." Aldus Thewlis.

Net zoals bij de populaire serie wordt het script voor elke Potter film in delen aangeleverd. Delen die ook elke keer weer kunnen veranderen, zodat het plot nooit kan uitlekken. Bij '24' is dat begrijpelijk, maar bij Harry Potter is dat opmerkelijk te noemen. Iedereen weet immers toch al hoe de boeken eindigen en tot nu toe is er nog geen een film geweest die zich niet aan het originele verhaal heeft gehouden. Wanneer je toverstafjes op eBay tegenkomt, weet je nu in ieder geval dat ze vals zijn.


Foto bij: Strenge beveiliging Harry Potter  (foto: DAG)