Vijf Nederlandse medailles op Paralympics

Nederland heeft op de negende dag van de Paralympische Spelen vijf medailles mogen bijschrijven. Esther Vergeer bezorgde Nederland in Beijing de derde gouden medaille door het damesenkelspel op haar naam te schrijven. In totaal staat Nederland nu op zestien plakken. Met drie keer goud, acht keer zilver en zeven keer brons staat de Oranje-equipe op de 27e plaats in het medailleklassement.

Drie van de vijf medailles waren voor vandaag al zeker. Vergeer kwam in de finale uit tegen landgenote Korie Homan. In een spannende wedstrijd, met twee matchpoints voor Homan, won Vergeer met 6-2, 4-6, 7-6 (5). In het mannentoernooi ging de wedstrijd om de derde plaats tussen Maikel Scheffers en Ronald Vink. Scheffers won het brons door met 6-3, 6-1 te winnen.

In het zwembad haalde Mirjam de Koning haar derde medaille. De zwemster won zilver op de 400 meter vrije slag in een tijd van 5.43,76. De Koning bleef daarmee ruim twee seconden achter bij winnares Eleanor Simmonds, die 5.41,34 noteerde. Eerder won De Koning goud op de 100 meter rugslag en zilver op de 100 meter vrije slag.

De vijfde en laatste medaille werd behaald door de zitvolleybalsters. In de wedstrijd om het brons rekende de Nederlandse ploeg met 3-0 af met Slovenië. De setstanden waren 25-17, 25-16, 26-24.