'Mogelijk 4 jaar cel voor valse melding'

Afgelopen dinsdag moest een vliegtuig van Transavia aan de grond blijven. nadat er een melding was binnengekomen dat het vliegtuig gekaapt zou worden. Achteraf bleek het een valse melding te zijn. De 37-jarige man die de melding deed, bijgenaamd Coco, loopt de kans voor vier jaar achter de tralies te verdwijnen. Naast een celstraf wil het Openbaar Ministerie ook dat de verdachte bij een veroordeling opdraait voor alle gemaakte kosten.

Na de melding werden twee passagiers die in het toestel zaten, Fatih K. en zijn vriendin Hinda, opgepakt. Vandaag wordt er besloten of het tweetal tot en met aanstaande maandag vast blijft zitten of dat ze weer op vrije voeten worden gesteld. Het OM wil die tijd gebruiken om duidelijkheid te krijgen omtrent de hele zaak. De advocaat van K., Gerard Spong, zegt dat het er hoopvol uitziet en hij verwacht dat het duo snel wordt vrijgelaten. Ondertussen heeft K. een spreekverbod gekregen van Spong.

Vrienden en familie denken dat Fatih en Hinda het slachtoffer zijn geworden van een wraakactie van Coco. Laatstgenoemde zou weten dat zijn vroegere vriend Fatih in het vliegtuig zou zitten en heeft vervolgens een valse melding gedaan. Het OM onderzoekt in hoeverre dit waar is.