PvdA wil gratis parkeren voor invaliden

Gehandicapten met een invalidenparkeerkaart mogen binnenkort overal gratis parkeren. De PvdA heeft hiervoor een initiatiefwet ingediend. De invaliden mogen volgens de nieuwe wet op alle openbare parkeerplekken gratis parkeren. Volgens de indiener van het voorstel, Tweede Kamerlid Marjo van Dijken, krijgt het initiatief steun van een Kamermeerderheid van PvdA, CDA en SP.

Van Dijken wil dat Nederland een uniform systeem krijgt voor het invalidenparkeerbeleid. "Gemeenten mogen nu zelf het parkeerbeleid bepalen. Dus in de ene stad moet je als invalide betalen en in de andere stad niet", legt het Kamerlid vrijdag uit.

Het PvdA-Kamerlid zegt signalen te hebben ontvangen van gemeenten dat zij niet in de problemen komen door de gemiste inkomsten. Gemeenten zouden ook kosten besparen door de nieuwe maatregel, weet Van Dijken. Zo zouden er bijvoorbeeld geen fietsen meer weggehaald moeten worden voor de bereikbaarheid van de parkeerautomaten. Ook hoeven gemeenten automaten niet meer aan te passen omwille van de toegankelijkheid van de automaat.


Gratis voor invaliden  (foto: Novum/DAG)