Meer arrestaties Lowlands dan vorig jaar

Tijdens het meerdaagse muziekfestival Lowlands bij Biddinghuizen zijn 180 aanhoudingen verricht. Dat waren tientallen arrestaties meer dan vorig jaar toen tijdens een eveneens uitverkochte editie 114 festivalgangers werden opgepakt. 'Noemenswaardige geweldsincidenten' deden zich volgens de politie niet voor.

Dat dit jaar meer mensen werden gearresteerd, was volgens de politie het gevolg van intensievere samenwerking tussen politie, beveiligingsmedewerkers en de organisatie van het festival. Ook was het toezicht bij de festivalentrees dit jaar verscherpt.

De meeste arrestaties werden verrichten vanwege illegaal drugsbezit. Vooral XTC-pillen, cocaïne, GHB maar ook paddo's en MDMA-poeder werden als partydrugs aangetroffen. Vier feestgangers hadden zoveel bij zich dat zij zijn opgepakt voor 'dealen'.

Ook zijn enkele verdachten gearresteerd voor diefstal of het illegaal binnenkomen van het festivalterrein. Het stelen van een watermeloen uit een cateringtent was wel een zeer opmerkelijke diefstal, merkt de politie op. Ook werden twee festivalgangers betrapt toen zij probeerden opnieuw het terrein op te komen, nadat ze vanwege hun onbetamelijke gedrag waren verwijderd.

De politie zegt vandaag tevreden te zijn over het verloop van de zestiende editie van Lowlands. "Het vierdaagse cultureel-muzikaal festival kenmerkte zich ook dit jaar weer door een goede sfeer en hoge tolerantie tussen bezoekers onderling."

Lowlands vond dit jaar plaats op 15, 16 en 17 augustus, net als voorgaande jaren op het terrein bij Walibi Flevo in Biddinghuizen. Met 55 duizend bezoekers was het festival volledig uitverkocht.



Meer arrestaties Lowlands dan vorig jaar  (foto: DAG / Novum)