RTL-cameraman omgekomen in GeorgiŰ

In Georgië is vandaag weer een journalist omgekomen. De man kwam om het leven in Gori toen zijn auto werd getroffen door een bom. Ook de chauffeur kwam om. Dat heeft een fotograaf van het Franse persbureau AFP gemeld, die ter plaatse was.

De fotograaf heeft de perskaart van de journalist gezien, maar de identiteit van de omgekomen man is nog niet vrijgegeven. In totaal zijn vier journalisten en mensen die voor de media werken omgekomen sinds het conflict in Georgië vrijdag oplaaide.

Russische gevechtsvliegtuigen zijn vandaag begonnen met het bombarderen van de Zuid-Ossetische plaats Gori, de geboorteplaats van de Russische oud-Sovjetleider Jozef Stalin.

Instant update: Het zou mogelijk gaan om een Nederlanse journalist. Dat meldden buitenlandse media op basis van informatie Georgische journalisten ter plaatse. Mogelijk gaat het om een camerajournalist. De Nederlander is omgekomen door een Russisch bombardement.

Update 11:29: Zojuist is bevestigd dat het om de Nederlandse cameraman Stan Storimans van RTL Nieuws gaat. Jeroen Akkermans is gewond geraakt.