Na 3,5 jaar alsnog wraak op leraar

Een achttienjarige man uit het Drentse Hoogeveen moest vandaag voor de Asser rechtbank verschijnen. De Hoogevener wilde drie en een half jaar na dato alsnog wraak nemen op een leraar. Met behulp van een kei bracht hij de woning van de man veel schade toe. De rechter veroordeelde hem tot het betalen van een boete van honderd euro.

Aangezien de Hoogevener afgelopen mei problemen thuis had, liep hij kwaad en beneveld over straat. Toen hij tijdens de afkoelingswandeling langs het huis van een oud-leraar liep, knapte er iets van binnen. Hij greep een steen en smeet deze dwars door een ruit van het huis. De bewoners schrokken zich een hoedje en binnen was het een ravage.

Ondanks dat het echtpaar was verzekerd, wilde de verzekeringsmaatschappij niet meer uitkeren dan 1700 euro. Dit was lang niet genoeg om de schade te dekken. Niet alleen het raam was namelijk gesneuveld, ook een bank en een houten vloer hadden schade opgelopen. Om de knul ook mee te laten betalen aan de schade, stapte de leraar naar de rechter. Al was het alleen maar om hem te laten voelen wat voor schade hij het gezin had berokkend. De rechter wees de schadeclaim echter af.

Waarom uitgerekend deze leraar het moest ontgelden, kon de Drent niet duidelijk maken. Wel vertelde hij dat er drie en half jaar geleden iets was voorgevallen op school, waardoor hij van school werd getrapt. Hij zei dat hij het het slachtoffer niet persoonlijk aanrekende. Wel kwamen bij het zien van de woning alle nare herinneringen uit zijn jeugd naar boven. "Ik kon me niet beheersen, pakte die steen en gooide", zei hij. Zijn advocate vulde het relaas snel aan met de woorden: "Het was geen wraak met voorbedachten rade."