Doodrijders Texel blijven vastzitten

De twee Duitse jongemannen die dit weekend op Texel werden gearresteerd na het doodrijden van 17-jarige Afira Hof uit Wieringerwerf, blijven in voorarrest. Ze worden donderdag voorgeleid bij de rechtbank in Alkmaar.   Inmiddels is duidelijk dat de 20-jarige man die achter het stuur zat toen de auto werd aangehouden, ladderzat was. Hij had zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed (Hij blies 540 milligram alcohol, waar tot 90 milligram is toegestaan voor een beginnend bestuurder).

De Duitse toerist verloor op de Krimweg in De Cocksdorp de macht over het stuur en ramde twee meisjes op de fiets. Ze werden door de klap gelanceerd en belandden meters verderop in een weiland. Afira Hof stierf ter plekke aan haar verwondingen. Het andere meisje kwam met de schrik vrij.

Afira werkte op Texel als serveerster in strandtent Paal 28. Haar ouders en zus legden gisterenmiddag samen met personeel van het strandpaviljoen bloemen op de plaats van het ongeval. Afira was net geslaagd voor de Havo en wilde negen weken op Texel werken om wat bij te verdienen. Ze zou na de zomer gaan studeren aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden. Ze had daar net een studentenkamer gevonden. Verder  speelde ze trompet bij het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest.

De 21-jarige bijrijder heeft zich wellicht schuldig gemaakt aan het verlaten van de plaats van het ongeval. Vandaar dat ook hij is aangehouden. Het tweetal, afkomstig uit Ratingen, wordt vermoedelijk ook poging tot doodslag ten laste gelegd omdat ze zijn ingereden op omstanders. Na het ongeluk reden ze snel weg maar ze kwamen niet ver omdat de smalle straat daar doodloopt bij het strand. Toen ze keerden en langs het stervende slachtoffer reden, poogden getuigen de auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder gaf echter extra gas waardoor de omstanders weg moesten springen.

Link: Foto's van de plaats van het ongeval.

Afira Hof