Dronken Duitser rijdt meisje op Texel dood

Een drankrijder uit Duitsland heeft gisteravond op Texel twee meisjes op een fiets van de weg afgereden. De 17-jarige Afira Hof uit Wieringerwerf overleefde de botsing op de Krimweg in De Cocksdorp niet. Het tweede meisje mankeerde wonderwel niets.  Beide meisjes werden door de botsing gelanceerd en belandden in een weiland naast de weg.

De automobilist ging er na de aanrijding als een haas vandoor. De weg loopt daar echter dood, waardoor hij moest keren en weer langs de plaats van het ongeval kwam. Omstanders die hem tot stoppen probeerden te dwingen, konden ternauwernood opzij springen. Het nummerbord was echter genoteerd. En omdat het op Texel lastig ongezien wegkomen is, werd de auto al snel door de politie getraceerd.

In de auto zaten twee jongemannen (20 en 21 jaar) uit Duitsland die onder invloed van alcohol waren. Omdat niet duidelijk is wie achter het stuur zat ten tijde van de botsing, zijn beiden gearresteerd. De politie zoekt momenteel uit wie de bestuurder was.  De ander is sowieso ook strafbaar, omdat het verlaten van de plaats van een ongeval eveneens een strafbaar feit is.

De omstanders die bijna omver gereden werden, doen aangifte van poging tot doodslag.