Staatsgeheime informatie uitgelekt

Er is wederom gevoelige informatie uitgelekt over staatsgeheime onderzoeken van de voormalige veiligheidsdienst BVD, de voorloper van de AIVD. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

De gevoelige informatie betreft de restultaten van een geheim onderzoek naar seksueel misbruik van jonge kinderen door hooggeplaatste functionarissen bij het Openbaar Ministerie en het politiekorps in Amsterdam.

De websites worden beheert door twee journalisten die uit de krakersbeweging afkomstig zijn. Eerder deze week deed voormalig BVD'er Paul H. al aangifte tegen Kleintje Muurkrant. Zijn advocaat Bas Martens zegt dat er steeds meer artikelen met staatsgeheime informatie op de websites verschijnt en dat daarbij ook bronnen en personen worden genoemd. "Dit beschadigt mijn cliënt en kan bovendien gevaar voor hem opleveren ", zegt Martens.

Op de websites wordt H. ook in verband gebracht met affaires van de omstreden zakenman Anddy Chen. Chen staat wordt in ons land als verdachte gezien in verband met het witwassen van drugsgeld en de handel in gifgas en wapens. H. werd een half jaar geleden tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld na publicaties in de telegraaf. De straf die hij moet zitten is wegens het 'onder zich houden' van staatsgeheimen na het verlaten van de geheime dienst. Paul H. laat weten dat hij "helemaal gek" wordt van de beschuldigingen. "Ik word met naam en toenaam in verband gebracht met criminelen die ik nog nooit van mijn leven heb ontmoet."