Driekwart Nederlanders gamet

Nederlanders besteden gemiddeld vier uur per week aan computergames. Bijna driekwart (72 procent) van de bevolking van 8 jaar en ouder speelt dergelijke spelletjes, dus ze worden niet alleen door jongeren gewaardeerd.

Dat blijkt uit het Nationaal Gaming Onderzoek 2008, dat TNS NIPO in april uitvoerde onder vijfduizend Nederlanders. Volgens het onderzoeksbureau is dat aantal representatief voor de ruim 12 miljoen Nederlanders van 8 jaar en ouder met toegang tot internet, meldde een woordvoerder vandaag.

De medewerkers van TNS NIPO noemen het opvallend dat mensen die wel eens een museum, theater of filmhuis bezoeken evenveel, en soms meer, gamen dan degenen die dat niet doen. Gaming nestelt zich qua mediaconsumptie tussen andere grote mediatypen als tv, radio en internet (gemiddeld meer dan vier uur per week).

Dagbladen en tijdschriften worden gemiddeld minder dan vier uur per week geraadpleegd. Puzzelgames blijken het populairst, gevolgd door adventure-/strategie-games en braintraininggames. Pas op de vierde plaats komen de pure vecht- en schietgames.

Meer gamenieuws vind je op FOK!games