Islamitische leiders Somalië gedood

Een luchtaanval op een huis in Somalië heeft zeker acht mensen het leven gekost. Onder de doden zijn twee islamitische militieleiders. Dat heeft een woordvoerder van de islamitische milities laten weten.

"Het klopt dat vliegtuigen van de ongelovigen Dusamareb hebben gebombardeerd. Twee van onze belangrijke mensen zijn bij het incident gedood", verklaarde Mukhtar Robow Adumansur van de samenwerkende islamitische milities in Somalië. De zegsman van de islamitische milities stelde dat Amerikaanse militairen achter de aanval in het district Dhusamareb in midden-Somalië zaten.

Tot eind 2006 controleerden islamitische milities de hoofdstad Mogadishu en het grootste deel van Somalië. Ze werden verdreven door troepen van de voorlopige Somalische regering en het Ethiopische leger. In het begin van 2007 braken hevige gevechten uit, waarbij de burgerbevolking niet werd gespaard. De Verenigde Staten hebben in de afgelopen maanden verscheidene aanvallen uitgevoerd op stellingen, waar zich milititante moslims zouden schuilhouden.