Huurder hoorde geklop uit horrorkelder

Een huurder die twaalf jaar boven de horrorkelder van Josef Fritzl woonde zegt dat hij 's nachts vreemde geluiden hoorde. Hij zegt geklop te hebben gehoord en ook zag hij hoe het incestmonster met een kruiwagen eten bracht wanneer het donker werd. Hij ondernam echter geen enkele actie.

Huurder Alfred Dubanovsky (42) zegt dat hij wist dat Fritzl veel tijd doorbracht in de kelder en iedereen verbood om in de buurt ervan te komen. Toch dacht hij er niet aan dat er misschien iets ongewoons aan de gang was. Dubanovksy verhuisde een jaar geleden, maar werkt nog altijd vlakbij het tankstation op een steenworp afstand van de Fritzls. De huisbaas verbood het zijn huurders van zijn acht flatjes om in de buurt van de kelder of de achtertuin te komen.

Dubanovsky: "Hij waarschuwde ons dat de kelder beveiligd was met een elektronisch alarmsysteem. Wie zich toch op het verboden terrein waagde, werd onmiddellijk het huis uitgestuurd. Hij bracht eten en andere boodschappen met een kruiwagen naar de kelder, altijd 's nachts. Soms hoorde ik geklop uit de kelder dat ik niet kon thuisbrengen. Ik had nooit kunnen bevroeden waartoe deze man allemaal in staat was."
Fritzl heeft zes jaar aan zijn horrorkelder gebouwd. Elisabeth was zijn favoriete dochter, omdat ze erg knap was. Fritzl bleek zich ook goed te vermaken in Thailand, terwijl zijn dochter en de incestkinderen opgesloten zaten in de kelder. Zie het YouTubefilmpje.