Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (24/4)

Vanavond werden de eerste wedstrijden in de halve finale van de UEFA Cup gespeeld. De Glasgow Rangers ontvingen Fiorentina in Schotland, en Bayern München kreeg het Zenit St. Petersburg van Dick Advocaat over de vloer. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De returns zijn volgende week donderdag.

Glasgow Rangers - Fiorentina

De Italianen, die in de vorige ronde PSV versloegen, hadden een groot veldoverwicht maar de Rangers bleven in de eerste helft gemakkelijk overeind. Fiorentina kon naar hartelust combineren voor het doel van doelman Alexander maar kon slechts sporadisch gevaar stichten. De doelman van de thuisclub reageerde alert toen Santander vrij voor hem opdoende en reageerde met een katachtige reflex bij een kopbal van Mutu, al bleek deze actie overbodig doordat de Roemeen eerder al een overtreding had gemaakt.

Glasgow Rangers - Fiorentina 0-0

Stadion: Ibrox Park
Toeschouwers: 50.000
Scheidsrechter: Vassaras (Gri)
Gele kaart: Santana, Gamberini, Gobbi (Fiorentina)

Opstellingen

Glasgow Rangersp: N. Alexander, Broadfoot, Weir, Cuéllar, Papac, Whittaker, Hemdani, Davis, Dailly, Novo (59/ Buffel), Darcheville (60/ Cousin)

Fiorentina: Frey, Jørgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Kuzmanovic, Liverani, Montolivo, Santana, Pazzini (81/ Vieri), Mutu

Bayern München - Zenit St. Petersburg

Bayern München trof in de eigen Allianz Arena Zenit St. Petersburg. De bezoekers waren na afloop het meest tevreden met de uitslag. De wedstrijd eindige in 1-1 gelijk spel en dat biedt Zenit voldoende kansen voor de return. De thuisploeg kwam via Ribery aan de leiding. De spits miste aanvankelijk een strafschop maar via de rebound wist de Fransman alsnog te scoren. Zenit kwam een kwartier na rust enigszins gelukkig op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Lucio die de bal in eigen doel kopte.

Bayern München was in de eerste helft de best voetballende ploeg op het veld en kreeg dan ook genoeg kansen. Een grotere voorsprong bij rust was dan ook niet ondenkbaar geweest. Doordat er slordig met mogelijkheden werd omgesprongen stond het slechts 1-0. In het laatste kwartier voor rust en vooral na de pauze waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd en kregen ook de Russen hun kansen. Gescoord werd er aan beide kanten niet meer waardoor Zenit St. Petersburg de beste papieren heeft om de finale om het UEFA Cup-toernooi te bereiken.