F1: Massa zegeviert in Bahrein

Felipe Massa heeft de Grand Prix van Bahrein gewonnen. Räikkönen maakte er met de tweede plaats een dubbelslag voor Ferrari van. BMW gaat echter aan de leiding in het constructeurskampioenschap door de derde en vierde plaats voor Kubica en Heidfeld. 

Massa pakte direct de leiding bij de start en Hamilton viel terug naar de tiende plaats. Vettel haalde het einde van de eerste ronde niet vanwege een mechanisch defect. Hamilton reed in de tweede ronde zijn voorvleugel stuk op de wagen van Alonso. Terwijl de Brit moeite had om de wagen op de baan te houden, spinde Piquet, die al voor de start problemen met zijn tweede versnelling had. Button, Coulthard en Sutil vielen terug tot de achterhoede doordat ze een ongeplande pitstop moesten maken.

De pole position van Kubica bracht hem weinig goeds. In de derde ronde haalde Räikkönen de Pool in voor de tweede plaats. Kubica kon Räikkönen echter goed bijhouden en ook het gat tussen Massa en Räikkönen groeide niet. Alonso had op de negende plaats Glock op zijn staart, Piquet pakte met een voorbeeldige manoeuvre de dertiende positie van Bourdais af. Sutil reed ondertussen op een ronde achterstand rond in een rokende wagen en kon niet anders dan in de pits de strijd te staken.

Kubica opende de eerste ronde pitstops, en het feit dat de Ferrari's nog een aantal ronden langer konden doorrijden, gaf aan dat de Pool extra licht was vertrokken. Op de baan kwamen Coulthard en Button elkaar tegen op de negentiende plaats en verloor de Hondarijder zijn voorvleugel. Dat betekende een tweede ingelaste pitstop voor Button en een ronde later reed de Brit opnieuw de pits in, ditmaal om uit te stappen. De pitstopronde had verder weinig invloed op de stand: Ferrari bleef ruim aan kop, met beide BMW's op sleeptouw.

Pas na de twintigste ronde had Hamilton het gat naar Davidson op de zestiende positie dichtgereden en kon hij plaatsen gaan goedmaken. Hij had daarna echter zijn handen vol aan Fisichella op de dertiende plaats, maar kon de Italiaan na een aantal ronden toch uitremmen. Veel had hij er niet aan, want even later moest hij de pits in voor zijn tweede stop. Hij kwam met een ronde achterstand weer de baan op.

Piquet bleef problemen houden met zijn versnellingsbak. Hij viel in ronde 37 bijna stil, maar kon na een reset toch weer even doorrijden. Hij haalde de finish echter niet. Ondertussen kwamen beide Ferrari's achter elkaar binnen, wat kortstondig de eerste twee plaatsen opleverde voor BMW. Na de stops van Kubica en Heidfeld waren het toch weer Massa en Räikkönen die het veld aanvoerden en naar een dubbelwinst konden rijden.

Door zijn tweede plaats gaat Räikkönen aan de leiding van het kampioenschap. Kubica en Heidfeld zorgen met hun derde en vierde plaatsen voor de leiding in het constructeurskampioenschap voor BMW. Kovalainen finishte vijfde, acht plaatsen voor zijn teamgenoot Hamilton, en zette en passant nog de snelste raceronde neer.