Provider zet website film Wilders offline

Provider Network Solutions heeft gisteravond de website fitnathemovie.com van PVV-politicus Geert Wilders offline gezet. De Amerikaanse provider stelt in een mededeling dat er meerdere klachten zijn binnengekomen over de site.

Network Solutions onderzoekt nu of de inhoud van de website in strijd is met de reglementen van de provider. Op de site stond, op een zwarte achtergrond, de tekst 'Geert Wilders presents Fitna - Coming Soon'. Daarnaast was een afbeelding te zien van de voorkant van de Koran waarop de Arabische tekst Allahu Akhbar staat, wat 'God is de Grootste' betekent.

Het was de bedoeling van Wilders op deze website zijn anti-Koranfilm Fitna te vertonen. In Fitna wil hij zijn mening verbeelden dat de Koran, het heilige geschrift voor moslims, een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld.

Wilders zei gisteravond geen idee te hebben wat er aan de hand is. Hij gaat het uitzoeken. "Op hoeveel manieren kan ik nog worden tegengewerkt? Desnoods ga ik persoonlijk dvd-tjes uitdelen op de Dam. Wat een wereld", aldus de PVV-voorman. "Ondanks alle tegenwerking geef ik niet op om Fitna snel te laten zien", benadrukte hij verder.

Provider Network Solutions was niet bereikbaar voor commentaar.

Fitnathemovie.co.uk is nog wél online, maar die heeft niets met de film van Wilders of Wilders zelf te maken.