Coalitie VS doodt 4 Pakistaanse burgers

Troepen onder Amerikaans gezag in Afghanistan hebben vier burgers gedood. De troepen dachten over de grens met Pakistan op Taliban te vuren, maar doodden twee vrouwen en twee kinderen, zei het Pakistaanse leger donderdag.

De nog te vormen regering van Pakistan zou door de burgerdoden kunnen afstappen van het door de VS gesteunde beleid om opstandelingen met geweld te bestrijden. Maar de aanval illustreert ook de bezorgdheid van Washington dat al-Qaidastrijders en Taliban zich in toenemende mate in het wetteloze grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan ophouden om aanvallen op Afghanistan uit te voeren.

De troepen beschoten een kampement, 1,5 kilometer over de Pakistaanse grens, zei een woordvoerder. "We hadden betrouwbare informatie ontvangen dat zich daar belangrijke leden van het netwerk rond Haqqani ophielden op het moment van de aanval", zei majoor Chris Belcher donderdag.

Siraj Haqqani is een Afghaanse strijder die door de Amerikaanse coalitie wordt beschuldigd van het beramen van de zelfmoordaanslag op een Afghaans regeringsgebouw op 3 maart. Twee Navo-soldaten kwamen daarbij om.