Half jaar cel voor steken politiehond

Icoon JustitieEen 25-jarige inwoner van Den Haag moet een half jaar de cel in omdat hij vorig jaar oktober een politiehond heeft neergestoken. De rechter legde hem gisteren een jaar celstraf op, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De inwoner van de Hofstad stond vorig jaar in zwaar bezopen toestand met een mes te zwaaien in het centrum van zijn woonplaats. Daarbij dreigde hij naar omstanders en politieagenten. Een poging om hem met pepperspray te overmeesteren, mislukte. Hierna liet een agent politiehond Robin los. Toen Robin de man in zijn linkerarm beet, stak deze met zijn wapen het beest in de borst en schouders.

De hond is inmiddels hersteld van zijn verwondingen. De 25-jarige steker trof het slechter. Hij zal zijn hele leven last blijven houden van de hondenbeet. Zijn advocaat vond dat hij daarmee wel genoeg gestraft was, maar de rechter oordeelde anders.

Overigens was de man toen hij de hond neerstak net uit de gevangenis ontslagen wegens een eerder geweldsdelict, ook gepleegd met drank op.