Voetbal: Uitslag Helsingborgs IF - PSV

Icoon UEFA CupPSV is er in geslaagd om de achtste finales van de UEFA Cup te bereiken. De Eindhovense formatie wist in Zweden met 2-1 van Helsingborgs IF te winnen. Vorige week won de ploeg uit de Lichtstad ook al met 2-0. De treffers werden gemaakt door Danko Lazovic en Otman Bakkal. Leandro Castan deed wat terug voor de thuisploeg.

Bij PSV startte Edison Méndez in de basis. De Ecuadoraan verving Jan Kromkamp, die vanwege een blessure aan zijn knie en de geboorte van zijn kind niet aanwezig is. Verder waren er nauwelijks verrassingen in de ploeg van trainer Sef Vergoossen. Bij Helsingborgs IF begon zoals verwacht oud-Feyenoorder Henrik Larsson in de basis. Hij kreeg in de aanval gezelschap van Razak Omotoyossi.

Helsingborgs IF begon, in tegenstelling tot twee weken geleden, fel aan het duel en was de eerste tien minuten de bovenliggende partij. De Zweedse formatie wist een aantal keer in de buurt van het doel van Heurelho da Silva Gomes te komen. De kansen die hieruit voortvloeiden zorgden nauwelijks voor gevaar. PSV kwam er via Afellay en Lazovic een aantal keer uit, maar wist het doel van de opponent niet te bereiken. Lazovic was ook de eerste speler die keeper Daniel Andersson op de proef stelde. Maar ook daarna bleef de thuisploeg het spel bepalen en kwam de ploeg uit de Lichtstad er maar sporadisch uit.

Halverwege de eerste helft kreeg Larsson een grote kans, maar wist deze niet te benutten. De aanvaller speelde de bal overigens met de hand, wat niet door de Hongaarse arbiter werd gezien. Kort daarna kregen ook Lantz en Kolár een goede mogelijkheid op de openingstreffer. In de 30e minuut werkte Christoffer Andersson de bal maar net naast het doel van de Eindhovenaren. Ook Larsson had een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar verprutste deze. Op slag van rust kreeg Afellay dé kans om de Eindhovenaren op voorsprong te zetten, maar de speler kwam net niet uit met zijn passen.

Direct na aanvang van de tweede helft kwam PSV, door middel van Otman Bakkal, op voorsprong. Mike Zonneveld bracht de bal vanaf links door, waarna de middenvelder beheerst afrondde. Hierdoor moest Helsingborgs IF vier keer scoren om door te gaan. In het vervolg van dit deel van de wedstrijd stierven de kansen enigszins uit. Ook de felheid begon er bij de Zweedse formatie een beetje uit te gaan.

In de 65e kreeg Omotoyossi de kans om wat terug te doen, maar Gomes was attent en greep de bal. Direct daarna besliste Danko Lazovic het duel met het tweede doelpunt van de avond. Deze keer stond Bakkal, die voor het eerste doelpunt verantwoordelijk was, aan de basis. Nog geen minuut later kreeg ook Afellay de mogelijkheid om een treffer te maken. Tien minuten voor tijd veerde het publiek in het Olympia-stadion op toen Larsson een goede kans kreeg, maar de bal uiteindelijk over schoot. Kort daarna wist de Zweedse formatie via Leandro Castan alsnog te scoren. In de slotfase kwamen de Eindhovenaren niet meer in de problemen en plaatste zich voor de achtste finales van de UEFA Cup.