De Telefoongids blundert bij Alkmaar

De vreugde voor de inwoners van Akersloot was groot toen de nieuwste telefoongids van Alkmaar en omgeving bij hen op de mat plofte. De vreugde sloeg helaas al gauw om in een grote teleurstelling toen bleek dat het vijfduizend zielen tellende dorp onder de rook van Alkmaar niet in deze editie was opgenomen. Het veel noordelijker gelegen Anna Paulowna was echter wel in het telefoonboek opgenomen.

Een woordvoerder van de Telefoongids verklaarde dat de drukker Akersloot per ongeluk heeft vervangen door Anna Paulowna, een dorpje tussen Den Helder en Schagen. Maar dit bleek niet de enige fout, want ook alle inwoners van Alkmaar waarvan de achternaam met de letter 'A' begint staan niet in de nieuwste editie van de Telefoongids.

De fouten in het nieuwe telefoonboek van Alkmaar werden pas ontdekt toen zo'n tien procent van de gidsen al was afgeleverd. De foute gidsen zullen zo snel mogelijk worden opgehaald. Volgens de woordvoerder zullen er zo snel mogelijk foutloze gidsen worden gedrukt en verspreid.


Toch niet beroemd door De Telefoongids