Joran niet opnieuw gearresteerd

Icoon HollowayJoran van der Sloot blijft op vrije voeten. Het Gerechtshof op Aruba heeft besloten dat Joran niet opnieuw zal worden vastgezet voor de verdwijning van Natalee Holloway. Zijn bekentenis in het tv-programma van misdaadverslaggever Peter R. De Vries tegenover infiltrant Patrick van der Eem, is volgens het Hof onvoldoende.

Bovendien wordt die voor de verborgen afgelegde verklaring niet ondersteund door andere bewijzen. Ook heeft Joran zelf aan de politie verklaard dat zijn bekentenis was verzonnen.

Het Gerechtshof gaf aan dat Van der Sloot vaker 'uit zijn nek heeft gekletst' (gelogen) en dat niet valt uit te sluiten dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. Dat laatste sluit overigens ook het Openbaar Ministerie niet uit.

Al met al kan geconcludeerd worden dat Peter R. De Vries zijn statement dat hij de zaak Holloway had opgelost, vooralsnog erg voorbarig is gebleken.

UPDATE:
Video toegevoegd


Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.