Ouders weten te weinig over games

Icoon Games Ouders zeggen goed op de hoogte te zijn van het gamegedrag van hun kind, maar ze vinden wel dat ze te weinig weten van gamen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Digibewust. Deze organisatie lanceerde vandaag de website Weetwatzegamen.nl.

Vaders en moeders weten hoe lang hun kind per week games speelt, welke games er worden gespeeld en waarom. De helft van de ondervraagde mannen en vrouwen speelt zelf ook computerspelletjes. Toch komt uit het onderzoek naar voren dat ruim de helft van de ouders vindt dat ze te weinig kennis hebben van het tijdverdrijf van hun kroost.

Kinderen spelen het liefst online spelletjes, avonturenspellen, racegames en schietspellen. Vooral omdat het leuk is (87 procent) en omdat ze zich dan niet hoeven te vervelen (28 procent). Ruim 60 procent van de ouders vindt niet dat hun kind teveel tijd aan de games besteedt. Bijna de helft geeft aan dat hun kinderen meestal wel kunnen stoppen met spelen, ten opzichte van 35 procent van de kinderen.

Verreweg de meeste ouders, ruim 80 procent, weten dat er een leeftijdsaanduiding voor spelletjes bestaat. Toch kijkt slechts een op de vijf vaders en moeders hiernaar. Ze hebben over het algemeen niet goed door dat een spel gewelddadig is en hoe kinderen dat ervaren. Slechts 17 procent van de ouders vindt de games die worden gespeeld gewelddadig, tegenover 34 procent van de kinderen.

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.