Van der Sloot: 'Bekentenis' was een leugen

Icoon MisdaadVanavond heeft Joran van der Sloot erkend dat hij een vriend heeft verteld dat hij het lichaam van Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. Alleen was wat hij aan een 'vriend' vertelde een leugen.

"Ik vertelde hem wat hij wilde horen", aldus Joran. "Het is zo dom, zo dom, wat ik verteld heb klopt niet, dat is ook uit te zoeken."

Vragen die Joran vanavond gesteld werden over het bewijs van zijn verklaring, of waarom hij alsmaar heeft gelogen tijdens eerdere bekentenissen, heeft hij onbeantwoord moeten laten. "Dat vraag ik mezelf ook wel af, ja."

De 'wat oudere man' waar hij diverse dingen aan verteld heeft, heeft hij zes maanden geleden leren kennen. Nerveus vertelde Joran daarover: "Ik vond hem een heel fascinerend iemand, ik was heel geïnteresseerd in hem". Verder vertelde hij ook nog iets waar hij niet verder op in wilde gaan. "Hij deed ook heel veel dingen die ik eigenlijk niet kende, die ik nooit zou doen."

Joran blijft afgezien van zijn, waarschijnlijk incorrecte, bekentenis tegen de 'vriend' bij zijn oude verhaal dat Natalee na het vrijen op het strand onwel is geworden en vervolgens is overleden. De vriend die hij even later zou hebben opgebeld heeft Natalee in de zee gedumpt.

"Ik ben echt gewoon een beetje getruukt" aldus Joran. Hij is alleen niet boos op de vriend die hij nog kort voor de uitzending van Pauw en Witteman heeft gesproken. Wel betreurt hij dat de moeder van Natalee, Beth, naar Nederland is gereisd door een neppe bekentenis. Toch is hij niet boos op de nu in Amerika populair geworden Peter R. de Vries die op basis van uitspraken claimt de verdwijning opgelost te hebben. "Hij doet gewoon zijn werk." Joran gaat zelf ook gewoon naar de uitzending kijken.

De vader van Joran heert nog wel met Justitie gesproken. Dat gesprek zou alleen over de veiligheid van Joran gaan.