Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 22

Icoon EredivisieDit weekend werd in de Eredivisie de 22e speelronde afgewerkt. Zo kreeg Willem II bezoek van AZ, Excelsior reisde af naar Eindhoven om tegen PSV te spelen en Roda JC kruiste de degens met NAC Breda. Hieronder vind je een overzicht van de afgelopen speelronde.

AZ is er vrijdagavond niet in geslaagd om van Willem II te winnen. De Alkmaarse formatie ging uiteindelijk met 3-0 de boot in. Het is voor de ploeg van Louis van Gaal de vierde keer in vijf wedstrijden dat er geen punten worden gepakt. De Tilburgers kwamen acht minuten voor rust op een verdiende voorsprong. Barry Opdam kon een voorzet van Frank van der Struijk niet wegwerkten, waarna Mohammed Messoudi wist te scoren. In het tweede bedrijf zetten de bezoekers wel mee rdruk, maar een fout van Boy Waterman zorgde ervoor dat de thuisploeg, dankzij een treffer van Said Boutahar verder kon uitlopen. Na deze goal was de wedstrijd gespeeld. Willem II kende nauwelijks problemen en wist in de slotfase nogmaals te scoren.

Na zeges op Sparta en Feyenoord heeft PSV ook van de derde Rotterdamse club in de Eredivisie weten te winnen. De Eindhovenaren beslisten het duel overigens pas in blessuretijd. Danny Koevermans zorgde er eigenhandig voor dat de drie punten in de Brabantse stad bleven. PSV begon scherp aan de wedstrijd. In de zevende minuut wist Danko Lazovic de bal, door middel van een sliding, van keeper Jørg van Nieuwenhuijsen af te pakken. Direct hierna zorgde Jefferson Farfán ervoor dat Balazs Dzsudzsak een niet te missen kans kreeg. Dankzij diezelfde Dzsudzsak wist de Eindhovense formatie een veldoverwicht te creëren. Dit leverde een legio corners en een schot op de lat op, maar doelpunten bleven uit. Hierdoor bleef het voor Excelsior mogelijk om op gelijke hoogte te komen, wat uiteindelijk via een stift van Geert den Ouden ook gebeurde. In blessuretijd besliste Koevermans het duel.

NAC heeft zondagmiddag voor de tweede keer in het bestaan van de club van Roda JC gewonnen. De Brabantse formatie sloot het duel af met een 2-0-overwinning. Dit was dit seizoen tevens de zevende zege op vreemde bodem. De Limburgers hadden in eerste instantie het beste van het spel en waren dichtbij de openingsgoal. De bezoekers namen een afwachtende houding aan, maar kwamen er bij vlagen gevaarlijk uit. Victor Sikora bracht zijn ploeg uiteindelijk op voorsprong, nadat hij een voorzet van Joonas Kolkka binnen tikte. Ook na de thee had de thuisploeg meer balbezit, maar wist het nauwelijks voor gevaar te zorgen. Uiteindelijk gooide Fouad Idabdelhay het duel op slot door het tweede doelpunt van de wedstrijd te maken.

Verder kwamen ook Ajax en Feyenoord nog in actie, maar zij verspeelden punten in de strijd om de titel. De Amsterdammers speelde in het Gelredome gelijk tegen Vitesse (2-2). De Rotterdamse formatie deed in eigen huis hetzelfde tegen FC Groningen (1-1). Hierdoor heeft PSV nu een veilige marge van vijf punten op Ajax, dat tweede staat. In de kelder van de Eredivisie deelde Heracles een pak slaag uit aan VVV-Venlo. De ploeg uit Almelo zegevierde namelijk met 5-0.