3FM-dj Michiel Veenstra verdient 3000 netto

Icoon RadioDat niet elke bekende radio-dj een grootverdiener is blijkt wel uit het interview dat weekblad Revu had met Michiel Veenstra. De 3FM-jock verdient 3000 euro netto per maand. Daarvoor maakt hij 15 uur radio per week.

Waar collega's als Edwin Evers en Ruud de Wild op jaarbasis minstens een miljoen verdienen en Giel Beelen ook ettelijke tonnen mag opstrijken per jaar moet Veenstra het doen met kruimels. Zelf heeft hij er niet veel last van. "Toen ik ging solliciteren bij 3FM wilden zaakwaarnemers voor mij onderhandelen. Ik heb dat laten gaan, omdat ik zelf veel te bang was niet aangenomen te worden. Want ik wilde zo graag."

Veenstra heeft zich onlangs op de kaart gezet door in het Glazen Huis te zitten. Overigens stond hij eenmaal op het punt het huis te verlaten omdat hij het emotioneel niet aankon. Maar hij hield vol en zijn naamsbekendheid is enorm gegroeid. Zijn ruzie met Erik de Zwart, zijn baas toen hij producer was bij Radio538, is trouwens helemaal uitgepraat. "Hij vond mij lange tijd een enorme lul omdat ik weg ben gegaan om een eigen bedrijfje te beginnen. Na afloop stuurde hij me nog een leuk smsje."


Veenstra, tweede van links, is nog geen grootverdiener.

Op het Forum is er een slowchatreeks over 3FM, waar Veenstra Veenstra zelf ook in meepraat.