Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 21

Icoon EredivisieDeze week stond er een midweekse speelronde van de Eredivisie op het programma. De traditionele topploegen maakten geen fout en volgen elkaar op de voet. Willem II en Heracles Almelo deden goede zaken terwijl VVV-Venlo en NEC veel doelpunten incasseerden. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden.

De problemen bij AZ lijken steeds groter te worden. In het eigen DSB Stadion stonden de Alkmaarders lange tijd op voorsprong tegen NAC Breda maar in de slotfase werd de zege uit handen gegeven. In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en dat resulteerde in een doelpunt van Pocognoli na een mooi overstapje van Dembélé. Fehér had de gelijkmaker binnen kunnen schieten maar de bal kwam niet tussen de palen. Na de rust was AZ opnieuw beter maar in de slotfase werden blunders in de verdediging fataal. Idabdelhay kon in een tijdbestek van vier minuten twee keer scoren: 1-2.

In de Euroborg heeft FC Groningen een 5-1 overwinning geboekt op NEC. Eerder dit seizoen verloren de Groningers met 5-1 in Nijmegen. Vanaf het eerste fluitsignaal kwamen de bezoekers er niet aan te pas en zocht Groningen de aanval. Het eerste doelpunt bleef een half uur uit maar vervolgens scoorde Fledderus twee keer in een tijdbestek van twee minuten. Van Beukering scoorde voor NEC een aansluitingstreffer maar FC Groningen hield de aandacht er goed bij. Berg maakte de voorsprong weer groter en in de slotfase werd het feestje compleet gemaakt door Lovre en Hiariej: 5-1.

In de Amsterdam ArenA heeft Ajax met 2-0 gewonnen van FC Utrecht. Vanaf de eerste minuut domineerden de Amsterdammers en werden er kansen gecreëerd. Ajax had echter lang moeite om een gaatje in de defensie van FC Utrecht te vinden. Utrecht-keeper Vorm speelde een goede wedstrijd en kon zijn doel in de eerste helft schoon houden. In de tweede helft bleef Ajax druk zetten en trok Utrecht zich steeds verder terug op eigen helft. Twintig minuten voor tijd slaagde Huntelaar erin om een prachtige voorzet van Davids tegen de touwen te werken. Tien minuten later stond FC Utrecht met tien man en besliste Heitinga de wedstrijd: 2-0.

VVV-Venlo verloor zeven duels op rij niet en was dus aan een goede reeks bezig. SC Heerenveen heeft daar in eigen huis een einde aan weten te maken. In de openingsfase kreeg Amrabat een goede kans maar vervolgens namen de Friezen de touwtjes in handen. Sulejmani speelde een goede wedstrijd: hij schonk Bradley een niet te missen kans en maakte even later zelf een doelpunt. Voor rust scoorde Poulsen en hij bepaalde daarmee de ruststand. Na de thee ging Heerenveen rustig verder en konden Sibon en Pranjic de score uitbreiden. Calabro maakte voor VVV-Venlo een eretreffer maar de punten waren al verspeeld: 5-1.