Pakistan toont foto's aanslag Bhutto

Icoon BuitenlandsDe Pakistaanse autoriteiten hebben vandaag foto's verspreid van de vermoedelijke daders van de aanslag op ex-premier Benazir Bhutto. De foto's verschenen in de media.

Een foto laat het hoofd zien van de man die zich vermoedelijk opblies. Het hoofd is van de romp gescheiden. Op de andere staan twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag. De foto's zijn vlak voor de aanslag genomen. Op videobeelden is te zien dat een van hen later een pistool op Bhutto richt.

De lezers wordt verzocht om informatie over de mannen. De autoriteiten hebben een beloning van omgerekend 164.000 dollar uitgeloofd voor informatie die tot hun arrestatie leidt.

Bewijs
Gisteren zei een van Bhutto's belangrijkste medewerkers, senator Latif Khosa, dat Bhutto bewijs had dat president Pervez Musharraf de uitslag van de parlementsverkiezingen wilde laten manipuleren. Zij stond op het punt dat openbaar te maken toen zij werd vermoord.

De geheime dienst ISI zou plannen hebben gehad om zeker 25.000 stembiljetten van tevoren in te vullen ten gunste van Musharraf-gezinde kandidaten. Ook zouden hoofden van stembureaus zijn geïntimideerd zodat zij de kandidaatstelling van politici van de oppositie niet accepteerden.