Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 18

Icoon EredivisieDe Eredivisiespelers konden hun voetbalschoenen nog niet in de kast zetten want dit weekend stond de laatste speelronde van het jaar 2007 op het programma. Ajax zit in zwaar weer en speelde gelijk tegen VVV-Venlo. Feyenoord wist ook niet te winnen en hield één punt over aan de wedstrijd tegen Heerenveen. PSV won van NAC Breda en is 'winterkampioen' geworden.

VVV-Venlo blijft alle verwachtingen overtreffen. In de Koel ontvingen de Limburgers Ajax, dat de laatste weken maar moeilijk punten pakt. De Amsterdammers hadden in het eerste half uur niets in te brengen tegen een goed spelend VVV. Na een half uur spelen werd Maduro in het veld gebracht voor de slecht spelende Kennedy. Ajax begon beter te voetballen en dat resulteerde in een treffer. Gabri bezorgde de bal via een prachtige pass bij Suárez, die de bal achter Wintjens schoot. Na de rust kwam VVV langszij door een schitterende goal van Ofrany. De bezoekers kwamen vervolgens weer op voorsprong via een vrije trap van topschutter Huntelaar. In de slotfase moest Ajacied Ogararu met zijn tweede gele kaart het veld verlaten waardoor Ajax met tien man kwam te staan. Kort voor tijd kopte Calabro de verdiende gelijkmaker binnen: 2-2.

FC Groningen heeft de stijgende lijn te pakken en won dit weekend van Sparta Rotterdam. Op het Kasteel begon Groningen sterk maar naarmate de wedstrijd vorderde zakte het tempo en kon Sparta eenvoudig op de been blijven. Wanneer de Groningers de druk een beetje opvoerden lag de Sparta-defensie helemaal open. Na 45 minuten spelen stond het 1-1 door doelpunten van De Roover en Nijland, maar de verhoudingen op het veld lagen anders. In de tweede helft speelde Groningen scherper en geconcentreerder en het was wachten op een doelpunt. Nijland maakte de 1-2 na een schitterende aanval en Lovre zorgde voor de eindstand: 1-3.

Willem II heeft het jaar positief af weten te sluiten en won van de directe concurrent NEC. Voor de rust opende Poepon de score met een fraaie kopbal. De druk van de Tricolores nam vervolgens af maar NEC kon geen vuist maken. NEC startte de tweede helft goed maar het waren de Tilburgers die de wedstrijd op slot gooiden. Kargbo schoot op doel en Poepon schoot vervolgens de rebound binnen. NEC was blijkbaar nog niet genoeg gestraft want scheidsrechter Van Boekel gaf rood aan Olsson en Davids. Hierdoor kwamen de Nijmegenaren met negen man te staan. In de slotfase bekroonde Poepon zijn goede wedstrijd met een derde doelpunt: 3-0.

Feyenoord is er niet in geslaagd om koploper van de Eredivisie te blijven. In het Abe Lenstra Stadion werd op de valreep gelijkgespeeld. Heerenveen was lange tijd de betere ploeg maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Tegen de verhoudingen in kwamen de Rotterdammers op voorsprong door een doelpunt van Slory. De aanvaller van Feyenoord bleek niet alleen te kunnen scoren want even later haalde hij een kopbal van Dingsdag van de lijn. In de slotfase van de wedstrijd leek de storm van Heerenveen te gaan liggen en dacht Feyenoord de wedstrijd uit te spelen. Kort voor tijd was het Sibon die een punt redde voor de thuisploeg: 1-1.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. PSV won van NAC Breda en profiteerde van het gelijkspel van Feyenoord. Hierdoor zijn de Eindhovenaren de 'winterkampioen' geworden. FC Twente won eenvoudig met 2-0 van De Graafschap en Vitesse speelde 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. AZ had het moeilijk tegen Heracles Almelo maar won met 1-0. Het duel tussen Excelsior en Roda JC eindigde in 1-2.