Schaarsgeklede dames verbergen ontsnapping

In de Amerikaanse staat New Jersey hebben twee gevangenen zaterdagavond op spectaculaire wijze weten te ontsnappen. De ingang van de gang die ze vanuit hun cel hadden gegraven, hadden ze verstopt achter een rits posters met schaarsgeklede vrouwen. Dat hebben de autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

Het duo had van twee wanden in hun cel enkele cementblokken verwijderd, en kroop via de nauwe opening naar het dak. Vervolgens klom het tweetal over een omheining van maar liefst zeven en een halve meter hoog. Waarschijnlijk geïnspireerd door de film 'Escape from Alcatraz', stopten ze poppen onder hun dekens en verborgen de ingang met bikiniposters. Ondanks een felle klopjacht zijn de twee nog altijd spoorloos.

Heel Amerika staat nu op zijn achterste benen. Ondanks dat de heren in het zwaarst beveiligde gedeelte van de gevangenis verbleven, bleek het een peulenschil de benen te nemen. Twee zware criminelen, een die werd veroordeeld wegens poging tot moord en de ander wegens een roofoverval, leven nu als vrij man.

De gevangenisautoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de falende beveiligingsmaatregelen. Voorlopig mag geen enkele bajesklant zijn cel nog opleuken met posters en foto's.