Zanger Arne Jansen overleden

Icoon MuziekDe vertolker de Nederlandstalige evergreen 'Meisjes met rode haren', Arne Jansen, is vandaag overleden in zijn woonplaats Silvolde. De zanger heeft volgens zijn manager 'het eeuwige verkozen boven het heden'.

''Hij was een zeer geliefd artiest. Hij was de laatste weken overspannen en down. Wisten we maar wat er in zijn hoofd afspeelde. Ik maakte me wel zorgen over hem, maar het is onverwacht gekomen'', aldus de manager tegenover de NOS.

'Meisjes met rode haren' was Jansens eerste en grootste hit. Het uit het Duits vertaalde nummer behaalde in 1972 de derde plek in de Top 40. Juist dit jaar kreeg hij, na een hertelling van het aantal verkochte exemplaren, na 35 jaar alsnog een gouden plaat voor de single. In totaal gingen er 35 jaar geleden 150.000 stuks van de 45-toerenplaat over de toonbank.

Arne Jansen maakte na dit nummer nog een hele reeks singles, waarvan er in de loop der jaren zes de Top 40 haalden, waaronder 'Zeven brieven' en 'Als 'n meeuw in de wind'. Zijn laatste hit dateert uit 1992.

Hij trad tot voor kort nog geregeld in het land op, waaronder op zogenoemde piratenfestivals. Arne Jansen is 56 jaar geworden.



Arne (in het rood) met begeleidingsband


Jansen op 10 augustus 2007 (Rondje Noord) met zijn grootste hit

Lees ook op het Forum
[i]Met dank aan Tiemie, Marit2007, tommoh, en Pineut voor de submit.